Jesper Eliasson under en match med Jämtland Basket förra säsongen.

Landslagsspelare till Sundsvall

Idag skrev 21-årige Jesper Eliasson på ett tvåårskontrakt med Sundsvall Dragons.
– Han är en ödmjuk kille som alltid jobbar hårt, säger coachen Tommie Hansson

Jesper Eliasson har varit Solna Vikings trogen i alla år förutom förra säsongen då han gjorde en avstickare till Östersund och Jämtland Basket. Kommande säsong var det meningen att han återigen skulle spela för Solna, men efter att klubben nyligen dragit ur sitt herrlag ur Basketligan tittade Jesper efter andra alternativ. Valet föll då på Sundsvall Dragons.
– Jag känner Eliasson väldigt väl efter att ha haft honom i landslaget några år. Han är en mycket intelligent basketspelare som gör mycket i det tysta. Han spelar bra försvar, är en mycket bra returtagare och är väldigt rörlig i anfall med bra händer nära korgen. En riktig lagspelare helt enkelt, säger Sundsvalls coach Tommie Hansson.

Den 21-årige powerforwarden som mäter 203 centimeter snittade i fjol 7.1 poäng och 4.5 returer på drygt 20 minuters speltid i Jämtland.
– Att han gör 7,1 poäng med 62,2% skytte på tvåpoängare visar tydligt att detta är en effektiv spelare. Jesper är också en ödmjuk kille som alltid jobbar hårt och sätter laget i första hand. Han kommer att bli en favorit i Sundsvalls sporthall, säger Tommie Hansson.

Eliasson ansluter till Sundsvall den 3 augusti då laget återsamlas efter semestern.

Dela inlägget