HU20-EM: Sverige till semifinal – mot Montenegro

Det svenska U20-landslaget fortsätter ånga på i EM i Ungern. I eftermiddags kom sjätte raka segern när Makedonien besegrades med 64-61.

Segern betyder att Sverige är klart för semifinal där Montenegro väntar på lördag (kl 20.15). Dagens match var oerhört dramatisk och i slutminuterna låg Sverige under med 57-59, men från straffkastlinjen kunde svenskarna vända på matchen och till slut alltså vinna med 64-61.

Örebros Johan Löfberg var återigen poängbäst i det svenska laget med sina 22 poäng. Vinner Sverige på lördag så avancerar man till A-divisionen, förlust och laget får ytterligare en chans i söndagens bronsmatch.
– Vi är i riktigt bra form och har bra självförtroende. Vi vann mot ett starkt Makedonien fast vi hade en relativt dålig match. Det är inte klart med uppflyttning, men vi är nära, säger centern Mattias Markusson till bloggen Basketfeber.

I den andra semifinalen möts Finland och Ungern.

Dela inlägget