Britta Stoltz-Lundström presenterar den nya logotypen.

Här är mästarinnornas nya namn

Nu är det klart, svenska mästarna i Basketligan dam Northland Basket blir återigen Luleå Basket. Nygammalt namn, men nytt klubbmärke.
– Med vår nya sponsor Rikshem får vi möjligheten att representera Luleå i Europa, säger Britta Stoltz-Lundström, styrelseordförande.

Efter en längre tids spekulationer är det nu klart. Northland Basket blir Luleå Basket. Och klubben har klart med en ny stor sponsor i fastighetsbolaget Rikshem.
– Det känns väldigt bra att vi har landat ett avtal med en stor och långsiktig sponsor som delar våra värderingar om mångfald och integration och vill följa med oss på vår resa mot att etablera oss som Sveriges ledande damelitklubb i Europa, säger Britta Stoltz-Lundström.

Jan- Erik Höjvall, VD Rikshem:
– Vi är glada för detta unika, långa samarbetet med Luleå Basket, som har våra värderingar om mångfald och integration. Det känns bra att stödja damidrott i Luleå.

En konsekvens av det nya avtalet är att klubben byter namn, men det nya namnet är nygammalt. Klubben blir nu Luleå Basket – igen.
– Det känns bra att vi kunnat landa en lösning där vi kan representera länet och Luleå i Europa. Att kunna ta med oss klubbens historik och vara en positiv aktör i byggandet av ett attraktivt län och ett attraktivt Luleå, säger Stoltz-Lundström.

Avtalet med Rikshem är skrivet på fem år.

Dela inlägget