Olivia Lindgren satte 22 poäng mot Israel.

U20-damerna tillbaka i finrummet

Det svenska DU20-landslaget är tillbaka i Europamästerskapens A-grupp efter söndagens seger över Israel med 66-45.

Det blev bara ett år i B-divisionen för de svenska damerna i U20-landslaget. Det står klart efter att Sverige vunnit den sista matchen i mästerskapet mot Israel. Svenskorna hade egentligen chansen att säkra en plats i A-gruppen redan tre matcher tidigare mot Grekland, men tjejerna blev nervösa och lyckades inte riktigt ta hem det den gången. Samma sak hände sedan mot Montenegro.
– Jag ville spela smart, lite för smart och vi anpassade oss lite för mycket efter de andra lagens spel. Tjejerna blev nervösa av förändringen och det gick inte så bra. Då provade vi att gå tillbaka till vårt eget svenska spel istället, vilket gick mycket bättre, säger förbundskaptenen Jens Tillman till förbundets hemsida.

***
För de två svenska lagen som varit i Sydkorea och spelat Universiaden blev det ingen större lycka. Herrarna slutade på tolfte plats efter avslutande förlust mot Sydkorea med 75-84 under måndagsmorgonen. Bäste poängplockare blev Uppsalas Axel Nordström med 23 poäng.

Sveriges damer slutade på tionde plats efter förlust i placeringsmatchen mot Italien (47-52).

Dela inlägget