Wictor Grenthe inför en match med Borås Basket.

Nyförvärvet skadad – missar inledningen av säsongen

Wictor Grenthe är ett av Sundsvall Dragons nyförvärv inför hösten. Nu ser han ut att missa inledningen av säsongen på grund av skada.

I slutet av april blev det klart att 28-årige Wictor Grenthe lämnar Nässjö Basket för Sundsvall Dragons. Tanken är att han ska komplettera den isländske stjärnan Hlynur Baeringsson under korgarna. Nu ser det dock ut som att Grenthe missar stora delar av den kommande säsongen.

Enligt Sundsvalls Tidning har 28-åringen haft ont i smalbenet den senaste tiden och en första röntgen visade på en stressfraktur.
– Landslagsläkarna och en specialist har tittat på det och de var ganska övertygade om att det är en början på en stressfraktur, men vi har inte fått svaret på magnetröntgen ännu, säger Dragons tränare Tommie Hansson till tidningen.

Hansson räknar i alla fall bort Grenthe under de första matcherna av säsongen
– Det är en konstig skada och det kan ta allt från två månader till ett år, det handlar om att vila och ge det tid att läka ihop, säger han till Sundsvalls Tidning.

Gör det här att du tvingas tänka om med lagbygget?
– Inte speciellt mycket. Som tur är så kommer förmodligen André Nilsson att göra comeback och komma in i truppen, och dessutom så får vi ju förhoppningsvis tillbaka Grenthe under säsongen.

Dela inlägget