Fotograf: Bildbyrån

Efter två års skadehelvete – Saks närmar sig comeback

Han har missat nästan två år på grund av skador. Men nu är Dolphins-spelaren Anton Saks nära en comeback på basketplanen.
– Tanken är att jag ska vara med igen när det drar i gång i oktober, säger han.

Det har varit ett rent skadehelvete de senaste två åren för 25-årige Anton Saks, med ömmande hälsenor, operationer och mängder av rehabtimmar. Nu börjar dock ljuset i tunneln att synas och går allt enligt planen så finns forwarden med när Basketligan startar i början på oktober.

Den här månaden kommer han att trappa upp träningen för att se hur kroppen reagerar.
– Vi kommer att köra på ganska så bra, inte så att jag får ont, men lagom utan att riskera något. Tanken är att jag ska vara med igen när det drar i gång i oktober, säger Saks till Folkbladet.

För nye tränaren Adnan Chuk skulle en comeback för 25-åringen vara ett stort tillskott i den trupp han håller på att bygga.
– Verkligen, men Anton har varit borta i två år. Jag hoppas att han kan komma tillbaka till samma nivå. Det är en bra spelare och en bra människa. Han är motiverad till max, säger Chuk till Folkbladet.

I dagsläget har tränare Chuk fem spelare helt klara inför kommande säsong: Zarko Jukic, Rickard Eriksson, Edvin Stark, Joakim Kjellbom och så Anton Saks. Med stor sannolikhet blir det dessutom klart med Mikael Lindquist inom kort.
– Det är skönt att ha spelare som Jocke och Micke i laget när jag är tillbaka. Vi känner varandra och har spelat ihop ett tag nu, säger Saks om läget i truppen.

Dela inlägget