EXTRA: Solna Vikings drar sig ur Basketligan

Efter flera år av ekonomiska svårigheter har Solna Vikings under helgen bestämt sig för att dra sig ur Basketligan herr.

– Det är ett tungt, men viktigt beslut. Det gör att vi kan skydda den stora och viktiga verksamhet som vi har i klubben. Det stora engagemang som så många visat för klubben den senaste tiden gör att vi har god förhoppning om att snart vara tillbaks i toppen, där vi hör hemma, säger Solnas ordförande John Carlander.

Så här skriver klubben på sin hemsida:
“Solna Vikings styrelse har de senaste två åren arbetat hårt med det tunga arbetet med att vända trenden av allt sämre ekonomi i klubben. Målet är att se till att klubbens vision ”Bäst i Sverige med egna produkter” kan bli verklighet.

Med den sedan i våras ändrade organisationen på plats har arbetet med förbättringsarbetet intensifierats. Styrelsen och organisationen fortsätter att agera för att ta ansvar för klubbens fortsatta verksamhet.

Styrelsen har efter noggranna överväganden enhälligt den 4/7 beslutat om en ny budget som skall leda till återhämtning av klubbens ekonomi. Beslutet skyddar den stora verksamhet som föreningen har.

Solna Vikings har som följd av detta meddelat Svenska Basketbollförbundet att vi tackar nej till platsen i Basketligan herr. Vi avser att spela i Basketettan med våra respektive A-lag och i division 2 med våra B-lag. Ungdomsverksamheten fortsätter utan förändringar. Vi avser att arbeta med största möjliga kraft för att ta oss tillbaka till Basketligan på herr och damsidan så snart som det är möjligt.”

Svenska Basketbollförbundet meddelar att säsongen 2015-2016 kommer att spelas med elva lag och 34 omgångar.
– Vi har haft en intensiv dialog under våren med Solna då deras situation varit ansträngd men deras styrelse valde ändå att anmäla sig för spel och presenterade en plan de trodde på men som nu tyvärr visat sig vara för optimistisk, säger tävlingsutskottets ordförande Mats Carlson till förbundets hemsida.

Dela inlägget