Hlynur Baeringsson, Sundsvall Dragons.

Beskedet: Baeringsson lär stanna i Sverige

Här är beskedet som får alla LF Basket-fans att hoppas lite extra. Den isländske stjärnforwarden Hlynur Baeringsson kommer med största sannolikhet att spela i Sverige till hösten.

Att LF Basket är på jakt efter Hlynur Baeringsson är ingen större hemlighet ute i Basketsverige. Forwarden har de senaste säsongen spelat i Sundsvall Dragons, men deklarerade i våras att han i första hand vill spela någonstans i södra Europa.

Men nu verkar tongångerna svängt och i en intervju med NSD.se säger islänningen att han med allra största sannolikhet kommer att spela i basketligan till hösten.
– Mest troligt så kommer jag att spela i Sverige. Men jag vill ändå hålla det lite öppet för Europa. Om jag måste gissa så blir det Sverige. Fast jag vill vänta lite och se om det dyker upp något bra i utlandet. Då ska det vara något riktigt bra, säger Baeringsson.

Enligt NSD.se så är diskussionerna med LF Basket inte särskilt långt gångna, även om Luleålaget har visat sitt intresse.
– Vi pratar bara. Vad de har sagt? Många saker. Vi har diskuterat min situation och jag har sagt att jag är intresserad av att spela med LF. Men vi har inte kommit så långt ännu, säger han till tidningen och fortsätter:
– Jag skulle inte säga att LF är mitt förstahandsalternativ. Jag har några alternativ men jag vill inte berätta vilka alla är. Fast det är klart att LF är intressant.

Dela inlägget