Rickard Eriksson får inget nytt kontrakt i Uppsala Basket.

Ingen plats i Uppsala för veteranen

Efter sju år i Uppsala Basket får inte lagkaptenen Rickard Eriksson något nytt kontrakt.
– Mitt mål var att avsluta karriären i Uppsala, säger Eriksson.

Under flera år har 33-årige Rickard Eriksson varit en av Uppsalas nyckelspelare, men nu när laget ska föryngras under nye tränaren Kevin Gaines finns det ingen plats för veteranen.
– Jag har inga hard feelings gentemot klubben men efter sju år hade det suttit fint med ett samtal från den nya styrelsen som säger att se satsar så mycket på kommunikation gentemot spelarna, säger han till Upsala Nya Tidning.

Även om 33-åringen respekterar beslutet så är han helt klart besviken på hur det här har skötts.
– Det som är mest bittert att jag inte fick chansen att säga min mening. Jag hade inte kostat dem något, om det hade funnits hjälp in i arbete genom nätverket klubben har. Jag ser mig själv som Uppsalabo efter sju år i stan och mitt mål var att avsluta karriären i Uppsala.

Till UNT.se säger Eriksson att han inom kort kommer skriva på för en ligakonkurrent.
– Jag kommer att vara klar för en ny klubb inom de närmaste dagarna. Det kommer att bli en ny stad och en ny klubb. Det som känns bra är att det är en klubb som verkligen vill ha mig.

Dela inlägget