Jonathan Person, LF Basket.

Han ersätter “TJ” i Uppsala

Igår kom beskedet att Thomas “TJ” Jackson inte blir kvar i Uppsala Basket. Idag presenterade klubben hans ersättare och det blir en Uppsala-bekanting.

Jonathan Person. Så heter Uppsalas tilltänkta pointguard nästa säsong. Person kommer närmast från en sejour i LF Basket där han var en av klubbens nyckelspelare i fjol och snittade åtta poäng på drygt 26 spelade minuter per match.

22-åringen har tidigare även spelat för Sundsvall Dragons och 08 Stockholm. Han har Uppsala Basket som sin moderförening, men har aldrig representerat klubben i Basketligan.
– Det är sjukt skönt att äntligen få spela för Uppsala. Det har aldrig blivit av förut på grund av skador, spikad trupp och andra omständigheter. Men nu känns det verkligen som det är rätt tidpunkt i basketkarriären att komma hem. Det här är mitt hem och här har jag min flickvän, säger Person.

Landslagsguarden har skrivit på för 2+1 år med en utlandsklausul efter första säsongen.
– Jonathan är en ung, smart spelare som alltid gör det som är bäst för laget. Han är väldigt stark defensivt och har en tempofylld spelstil, säger Uppsalas nya tränare Kevin Gaines.

Dela inlägget