Thomas "TJ" Jackson har gjort sin sista match som elitspelare.

“TJ” lägger skorna på hyllan – blir tränare

Nu är det klart att Uppsala-ikonen Thomas “TJ” Jackson lägger basketskorna på hyllan. 35-åringen blir istället assisterande tränare i Sallén Basket – samtidigt som Kelly Grant blir sportchef i klubben.

SM-finalserien mot Södertälje Kings i slutet av april blev “TJ”:s sista framträdande som spelare. Istället kommer legendaren nu bli assisterande tränare i damklubben Sallén. Huvudtränare där är Johan Persson.
– Uppsala är numera hemma för mig, det är här jag har familj och barn. Därför är jag också jätteglad att kunna bo kvar här samtidigt som jag får vara med att utveckla basketen i staden. Sallén Basket kom helt enkelt med den perfekta lösningen vid precis rätt tidpunkt, säger “TJ” Jackson i ett pressmeddelande.

Till UNT.se säger dock “TJ” att han helst av allt hade spelat en säsong till.
– Jag ville spela ett år till, men Uppsala Basket kunde inte erbjuda mig ett kontrakt. Det kom varken ett ja eller nej och det var anledningen att jag tog det här beslutet. Kanske hade jag fått ett erbjudande om en månad, eller så kanske jag inte hade fått det. Det fanns ingen säkerhet i det.

Klart är även att Kelly Grant, som inte fick fortsätta som ansvarig för Uppsala Basket, blir ny sportchef i Sallén.
– När det här jobbet blev aktuellt var det enkelt att tacka ja. Det finns en mycket bra baskettradition i Uppsala och Sallén har alla förutsättningar att utvecklas ytterligare. Att då få vara med på den resan känns både spännande och fantastiskt roligt, säger Grant.

Dela inlägget