Najee White har tidigare spelat i bland annat Spanien.

Jämtland värvar ny returkung

Najee White så heter Jämtland Baskets senaste rekrytering. Den 24-årige amerikanen, med fysiskt spel under korgarna som specialitet, kommer från två års proffsspel i Europa och var tvåa i skytteligan och etta i returligan i Kosovo under fjolåret.

Jämtland Basket har lyckats väl i kategorin returtagning de senaste säsongerna. Nu ser det ut som den saken är hanterad även inför Basketligasäsongen 15-16 – nyförvärvet; Najee White, 203 centimeter och 108 kilo, med 21,5 poäng (57% skottprocent) och 12,4 returer per match i fjol skall kunna lösa uppgiften även i den svenska Basketligan.

White, som efter en något brokig väg efter college, med spel i Chile, spanska division fyra och i fjol Kosovo kommer till Östersund med uppgift att ta plats i tresekundersområdet och producera poäng.
– Najee är ingen traditionell inside spelare som enbart spelar med ryggen mot korgen, han kan också skjuta och attackera från studs. Har även fina händer och kommer att vara användbar som passningsspelare. Han är aktiv, spelar med intensitet och verkar vara en härlig kille på alla sätt. Han har ju inte varit i de mer exponerade ligorna ännu men har ändå varit ute ett par säsonger vilket underlättar övergången, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke i ett uttalande.

Med tidigare klara Srdjan Vukovic, Markus Molenius och Mattias Markusson kommer Najee White att bilda en intressant ”front court” som innehåller både bra skytte, returtagning och storlek.
– Vår första prioritering är att vinna och det till i princip vilket pris som helst. Vi vill att den inställningen ska synas på golvet hos spelarna. Vi tror att vi har hittat några exemplar här som passar in, säger klubbdirektören Peter “Pecka” Johansson.

Jämtlands trupp består i dagsläget av åtta spelare och ska kompletteras ytterligare med minst ett utländskt nyförvärv.
– Uppdraget är att hitta en guard som gör anspråk på MVP-titeln. Det är målbilden och det kan vara så att vi väntar in i augusti-september innan vi slår till, säger “Pecka” Johansson.

Dela inlägget