Drömmen om OS borta: “Det känns för jävligt”

Det svenska damlandslagets dröm om att spela OS i Rio de Janeiro nästa sommar ser ut att stanna vid just en dröm. Detta efter att Sverige under söndagen förlorat en rysare mot Litauen med 68-70.

Återigen var det svenskornas ojämna spel som till slut fällde avgörandet. Ett tag i mitten av den andra perioden hade Sverige full kontroll på matchen och ledning med 29-21. Då i slutet av halvleken och starten på period nummer tre gjorde Litauen 22-0 (!) och vände på matchen. Ett underläge som Sverige aldrig hämtade sig ifrån, även om Frida Eldebrink fick chansen att skjuta matchen till förlängning i slutsekunderna.
– Det känns för jävligt. Det är en tuff match och de får mer enkla poäng än oss. Vi kommer inte till de avslut vi vill ha. Det kommer bli svårt att sova i natt, säger Eldebrink som sköt i 15 poäng till Sportbladet.

Nu kan endast ett mirakel rädda kvar svenskorna i EM. Sverige är än så länge inte helt utslaget ur i EM i teorin – och ett litet hopp lever i alla fall i skrivande stund. Men för att laget ska kunna gå vidare måste först gruppjumbon Ungern slå regerande europamästarna från Spanien senare i kväll (startar kl 19). Sedan måste Sverige göra samma sak i morgon.

Matchfakta
Sverige–Litauen 68–70

(17–15, 12–18, 22–28, 17–9)
Poäng, Sverige: Louice Halvarsson 18, Frida Eldebrink 15, Stefanie Yderström 14, Ashley Key 9, Elisabeth Egnell 8, Josefin Vesterberg 4.
Litauen: Santa Okockyte 19, Kamile Nacickaite 15, Gintare Petronyte 11, Sandra Linkeviciene 9, Gabriele Gutkauskaite 7, Vita Kuktiene 5, Monika Grigalauskyte 4.

Dela inlägget