Förbundskaptenen har tagit ut EM-truppen

Förbundskapten Lasse Johansson har tagit ut den trupp om 24 spelare som ska skickas in till internationella basketbollförbundet FIBA inför dam-EM 2015 i Ungern-Rumänien. De tolv spelare som ska spela EM tas ut i samband med landskamperna mot Lettland på hemmaplan 4-5 juni.

– Jag tycker att vi som vanligt har ett spännande lag att arbeta med och jag är övertygad om att vi kommer ställa ett starkt och samspelt lag på benen i EM. Vi är generellt mindre än våra motståndare men det får vi kompensera med ett aggressivt och fartfyllt spel, säger Johansson i ett pressmeddelande.

NBA-spelarna Farhiya Abdi och Amanda Zahui är båda uttagna i 24-manna truppen.
– Vi har fortsatta förhandlingar med WNBA och klubbarna. De är fortfarande aktuella i truppen, säger landslagsansvarig Jonte Karlsson.

Landslaget samlas på Bosön 6-7 maj för att dra igång satsningen mot EM. Dit är de 15 spelare kallade för att vara med på de inledande fys-testerna. Så småningom ska listan på de 24 spelarna bli 16 för att sedan bli 12 strax innan EM-premiären mot Slovakien den 11 juni.
– Målsättningen är att den 12-manna trupp som skall spela EM är klar i början av juni inför landskamperna mot Lettland på hemmaplan 4 – 5 juni, säger Johansson.

Den 4-5 juni sker genrepen på hemmaplan mot Lettland. På torsdag kl 19:00 i Södertälje och på fredag kl 17:00 i Fryshuset i Stockholm. Innan dess kommer Sverige ha spelat träningslandskamper i Polen den 16-17 maj samt en fyrnationsturnering 25-27 maj mot kommande gruppmotståndaren Litauen, Storbritannien samt hemmanationen Frankrike.
– Närmaste månaden handlar om hårt arbete för att komma i absolut bästa form och se till att vi gör små framsteg varje dag, avslutar förbundskaptenen.

EM-truppen:
Malin Aasa, Farhiya Abdi, Frida Aili, Kadidja Andersson, Katarina Andersson, Anna Barthold, Binta Drammeh, Elisabeth Egnell, Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Maryam Gültekin, Louice Halvarsson, Danielle Hamilton Carter, Ulrica Holmqvist, Ashley Key, Johanna Källman, Tanya Massamba, Agnes Nordström, Allis Nyström, Ellen Nyström, Martina Stålvant, Josefin Vesterberg, Stefanie Yderström, Amanda Zahui.

(Detta är till stor del ett pressmeddelande från Svenska Basketbollförbundet)

Dela inlägget