Fotograf: Bildbyrån

Zahuis galna rekordmatch

Landslagsspelaren Amanda Zahui, 21, stod för en helt galen insats i natt när hennes collegelag Minnesota Golden Gophers slog Iowa med 93-80.

Att Zahui noteras för en “double-double” har nästan blivit vardagsmat. Men hennes sanslösa 39 poäng och 29 returer mot Iowa är något utöver det vanliga.
– Efter de tidigare matcherna vi spelat bestämde jag att jag måste steppa upp. Mina lagkamrater hjälpte mig och gav stort förtroende, så jag behövde bara göra poäng och ta returerna, säger Zahui enligt nyhetsbyrån AP.

Förra veckan slog 21-åringen rekordet för flest blockar genom tiderna på University of Minnesota, detta trots att hon ännu inte spelat klart sitt andra år av fyra. Hon har nyligen även utsetts till en av USA:s 20 bästa kvinnliga collegespelare.

Dela inlägget