Uppsala Basket spelar sina hemmamatcher i Fyrishov.

Styrelseavhopp skakar Uppsala Basket

En av de stora guldfavoriterna Uppsala Basket skakas av flera avhopp i styrelsen. Både ordföranden Michael Green och ledamoten Tore Jonsson lämnar nu klubben.

Två av de allra tyngsta pjäserna i Uppsala Baskets styrelse väljer idag att hoppa av sina uppdrag. Enligt ett pressmeddelande så lämnar både ordföranden Michael Green och ledamoten Tore Jonsson av privata skäl.
– Det fungerar inte längre att med stor arbetsbelastning som VD i ett medelstort bolag med mycket resor lägga den tiden på basketen. Men hjärtat finns kvar i klubben, säger Green.

Mycket talar dock för att det inte är hela sanningen och flera källor till basketsverige.se uppger att det i första hand handlar om ett stort missnöje med Kelly Grant som huvudansvarig tränare. Något som också UNT.se är inne på.
– Det stämmer att jag har avgått från styrelsen, det kan jag bekräfta. Men jag ger inga vidare kommentarer om varför jag kliver av, säger Tore Jonsson till tidningen.

Tidningen har fått uppgifter om att delar av styrelsen ska ha tagit ett beslut att peta Kelly Grant som huvudtränare. Därför ska Grant ha lämnats hemma under fredagens bortamatch mot Umeå, och därför ingår nu tidigare tränaren Anders Jonsson i staben kring laget.

Kelly Grant vill själv inte uttala sig om styrelsemedlemmars beslut att lämna klubben, men berättar för UNT.se att han inte haft mycket kontakt med styrelsen.
– Jag har varit här i tre år nu, men har ingen kontakt med styrelsen. Mitt fokus är på matcherna. Basket är mitt liv. Jag kan inte bli påverkad av saker runt omkring. Jag är här för att få framgång med basketlaget, och det är LF på fredag som gäller för laget.

Återstår att se om 57-åringen leder klubben i fredagens hemmamatch mot LF Basket. Grant som inför säsongen 2012/13 skrev ett treårskontrakt med Uppsala, med option för två år till.

Dela inlägget