Det var under matchen i januari mellan Södertälje-Borås som Henrik Carlsson skadade sig.

Karriären kan vara över för Carlsson

I mitten av januari skadade Henrik Carlsson höger knä under en match med sitt Borås Basket. Man befarade att något i knät hade gått sönder. Idag kom domen – främre korsbandet är av.

Därmed är säsongen definitivt slut för 34-åringen och kanske även karriären. Knäskadan som Carlsson ådrog sig under en match den 17 januari visade sig vara allvarlig. Efter den magnetröntgen som genomfördes den 6 februari står det klart att främre korsbandet i 34-åringens högra knä är av. Läkarna rekommenderar operation följt av rehabiliteringsträning.
– Jag var förberedd på det värsta men det är ändå tungt när man väl får beskedet. ”Det var det det”, liksom. Det har inte hunnit sjunka in riktigt hos mig, säger Carlsson i ett pressmeddelande.

Det är ingen tvekan om att säsongen är körd. Om skadan även sätter stopp för hans vidare karriär som basketspelare är inte säkert däremot. Carlsson är ligans meste spelare med 15 säsonger i högsta ligan bakom sig.
– Läkarna rekommenderar operation. Oavsett som jag ska satsa vidare som basketspelare eller om jag ska göra något annat. Jag stänger inga dörrar än, men just nu lutar det väl åt att jag lägger skorna på hyllan.

Dela inlägget