Fotograf: Bildbyrån

Jämtland släpper Pesut

Nu är det klart att Mario Pesut lämnar Jämtland Basket. Stjärnan har efter sin skada inte nått upp till klubbens förväntningar.

Den 24-årige pointguarden har efter sin skada före jul inte hittat tillbaka till den form han hade innan, och Östersundsklubben ger nu Pesut en slant för att köpa loss honom från sitt kontrakt.
– Innan skadan var Marios spel bra offensivt. Vi jobbade med defensiven varje dag och det blev bättre och bättre hela tiden. Efter skadan hittade tyvärr inte Mario rytmen i spelet vare sig offensivt eller defensivt. Dynamiken i laget när Mario försvann med skadan, var inte den samma som när han kom tillbaka. Några nya spelare och ett tyngt självförtroende gjorde inte saken lättare, säger tränaren Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande.

Jämtland väljer att i stället satsa på nye Dwayne Mitchell som pointguard. Dessutom vill man också ge utrymme för fler minuter till de unga spelarna.
– Varje match nu på våren är en investering inför hösten 2015. I den investeringen ingår även Olle Lundqvist och Stefan Zivkovic, som båda nu får en ökad möjlighet till speltid, säger Gehrke.

Jämtland möter i kväll LF Basket hemma i Östersund. Ett LF som kommer till spel utan trion Jonathan Person (axel), Tim Kearney (fot) och Jaraun Burrows (avstängd).

Kvällens övriga matcher: Borås-Nässjö, Södertälje-Norrköping, Solna-Uppsala och Sundsvall-Örebro.

Dela inlägget