Basket-Hanna i Kungsbacka semifinalist till Eldsjälsgalan

Hanna Wallerman i Kungsbacka Basket är en av de sex semifinalister som har chans att utses till Årets Unga Ledare i Sverige.
– Jag vill förmedla vidare till andra ungdomar att de också ska få uppleva det jag har fått, säger hon.

Hanna har bland alla kandidater gått vidare i processen för priset Årets Unga Ledare som har sin final i Eldsjälsgalan 5 mars. Galan är en hyllning till det svenska föreningslivet och direktsänds i TV4 under ledning av Ingvar Oldsberg.

Hanna spelar själv i Kungsbackas division 2-lag och är dessutom ledare i två av klubbens flicklag, däribland U13-tjejerna.
– Om hon ser någon som är lite ledsen så går hon fram och stöttar henne och försöker pusha henne lite extra. Laget är som hennes familj och när vi vann brast hon ut i gråt och det tycker jag är äkta kärlek för ett lag och en förening, säger en av hennes spelare i ett pressmeddelande.

För Hanna är det en självklarhet att ta ansvar för de yngre tjejerna.
– Det är nästan alltid så roligt att vara ledare för man får så mycket tillbaka. Det finns vissa dagar som man känner att det hade varit skönt att bara ligga i soffan, men när man väl kommer till hallen märker man hur mycket man får och då är det värt att komma hit, säger hon.

Hanna Wallerman är nu en av sex semifinalister till utmärkelsen. De tre finalisterna som kommer till Eldsjälsgalan i Göteborg utses 16 februari. Då utses även de tre finalisterna till utmärkelsen Årets Eldsjäl.
– Det här är årets viktigaste gala eftersom den handlar om människorna som jobbar för oss andra, säger Ingvar Oldsberg.

De sex semifinalisterna till Årets Unga Ledare:
Jerry Klintin, Jivers Dancing Club, Växjö
Martin Huld, Torsåkers IF (fotboll)
Patrik Nilsson, IFK Arvidsjaur Fotboll
Batoul Raad, Ale Pyssel och Kulturförening
Theodor Stiebel, Wallinum Väpnarna (scouter)
Hanna Wallerman, Kungsbacka Basket

Dela inlägget