John Roberson missar tre till fyra veckors spel.

Roberson kan bli borta – länge

Vill det sig illa kan Södertälje Kings tvingas spela utan sin stora stjärna John Roberson i nio matcher.
– Det är jobbigt men det kunde ha varit ännu värre, säger amerikanen.

Under måndagskvällen kom besked om John Robersons skada. 26-åringen har ett uttänjt ledband i knät och missar troligen de närmaste nio matcherna. Det var i matchen borta mot LF Basket förra veckan som stjärnan halkade på svett på reklam i tresekundersområdet.
– Det är onödigt på det sätt jag blir skadad, de ska ju inte finnas svett där, men hoppas att de har tagit tag i det nu så ingen annan blir skadad, säger Roberson till Länstidningen och fortsätter:
– Det är hårt jobb som väntar nu och jag försöker ta det dag för dag, förhoppningsvis kan jag vara tillbaka i träning efter två veckor.

I Robersons frånvaro har de regerande mästarna “bara” Mike Joseph och Filip Kovacek på guardpositionen. Något som gör att klubben nu funderar på att värva.
– Det är tufft att tappa John nu när vi ska positionera sig oss inför slutspelet men samtidigt känns det bra att få tillbaka honom när saker och ting ska avgöras. Vi ska ha ett möte i morgon (i dag) om vi ska göra någonting eller köra vidare på det vi har, säger sportchefen Robban Andersson till Länstidningen.

Dela inlägget