Dwight Burke (t.h) under sin tid i Tjeckien.

Han ersätter Rush i Uppsala

Med en knapp vecka kvar till transferfönstret stänger, väljer Uppsala Basket att plocka in en ersättare för långtidsskadade Liam Rush.

Powerforwarden Dwight Burke – där har ni Uppsalas senaste tillskott i truppen. Burke är en 28-årig amerikan som närmast kommer från spel i Chile där han har snittat på 22,1 poäng och 12 returer per match. Innan det har han även bland annat spelat i Slovakien, Tjeckien och Litauen efter sin collegetid på Marquette University.

28-åringen är tänkt som en ersättare så länge som Liam Rush går knäskadad. Till en början handlar det om en veckas tryout, men planen är att amerikanen ska spela i klubben säsongen ut.
– Det går inte att ersätta Liam Rush, men vi hoppas att Dwight ska hjälpa oss med sin erfarenhet och styrka under korgen, säger tränaren Kelly Grant i ett pressmeddelande.
– För oss handlar allt om att ge laget bäst förutsättningar för att nå långt i slutspelet. Just nu känns det som att Dwight kan ge oss den förstärkning vi behöver, säger Uppsalas klubbdirektör Gunnar Preuss.

Burke landar i Sverige på tisdag och debuten sker troligen mot Norrköping Dolphins nästa fredag.

Dela inlägget