Uppsala-stjärnan Liam Rush har inte spelat sedan den 14 november.

Uppsala-stjärnan borta ytterligare en tid

Nu är det klart att det inte blir något spel för Liam Rush den närmaste tiden. Och med endast en dryg vecka kvar till övergångsfönstret stänger så står Uppsala Basket inför en knivig situation – värva eller inte.

Det har varit en följetång under i stort sett hela vintern – Liam Rush och hans skadade knä. I dagarna kom beskedet att mycket talar för att den 32-årige australiensaren missar ytterligare en månads spel.
– De vill testa en testa en ny fyraveckorsrehab utan basket. Men det är ingen garanti att han kan spela efter det. Det är tråkigt, framför allt för Liam, säger Uppsalas tränare Kelly Grant till Upsala Nya Tidning.

Med Rush på skadelistan ännu en tid så står Uppsala inför valet – att förstärka truppen eller nöja sig med den man har. Den 31 januari stänger övergångsfönstret, så tiden börjar bli knapp.
– Det här var inte vad vi hade tänkt. Men det är så med idrotten, det händer oförutsedda saker och sådana här saker kommer aldrig i rätt lägen. Vi får se vad som händer, det är ju inte heller sagt att Liam blir borta resten av säsongen, säger klubbdirektören Gunnar Preuss till Upsala Nya Tidning.

Hur ser förutsättningarna ut?
– Just i dag vet jag inte om vi har musklerna, men vi ska göra allt som står i vår makt att vi ska lösa det, men vi tänker inte chansa, säger Preuss.

Tränaren Kelly Grant är på det klara med att han vill ha in ytterligare en spelare.
– Jag själv kan inte finansiera en värvning. Jag måste ha ett svar senast i morgon (läs idag). Om det handlar om en amerikan måste den spelaren vara spelklara till nästa fredag.

Dela inlägget