LF-stjärnan anmäld till disciplinnämnden

Förra veckan sänkte LF-stjärnan Jaraun Burrows Nässjös Karim Wazzi med en armbåge. Nu är händelsen anmäld till disciplinnämnden.

Det var i den tredje perioden i matchen mellan LF Basket-Nässjö förra tisdagen som Jaraun Burrows delade ut en armbåge som tog riktigt illa på Karim Wazzi. Se klippet här.

Domarna missade händelsen under själva matchen, men det spekulerades i om Nässjö skulle anmäla smällen i efterhand. Något man kom fram till att inte göra.

Under måndagen tog dock Svenska basketbollförbundet saken i egna händer, och via Ulf Öhrman har man skickat in en rapport på händelsen till disciplinnämnden som kommer att granska ärendet inom kort.
– Nässjö valde att inte anmäla den men nu har det kommit in en anmälan från Ulf Öhrman som sitter med i domarkommittén. Han vill att disciplinnämnden ska kolla på händelsen. Jag har egentligen inga kommentarer. Det är en anmälan gjord och Kino (Burrows) kommer att komma in med en skrivelse om hans uppfattning av situationen. Sen är det upp till disciplinnämnden att ta ett beslut i frågan, säger LF:s tränare Peter Öqvist till Norrbottens-Kuriren.

Burrows kommer att kunna spela tisdagens hemmamatch mot Södertälje.

Dela inlägget