Telges tränare Hanna Bouldwin.

Snart stänger transferfönstret – flera klubbar agerar

Om några veckor stängs möjligheten att förstärka trupperna. Något som gör att flera lag i Basketligan dam nu väljer att plocka in nyförvärv.

Telge Basket som nyligen tappade sin viktiga guard Stefanie Yderström till franska ligan, meddelade under torsdagen att man tar in två amerikanskor under slutspurten av serien. Som ersättare för Yderström kommer pointguarden Shanika Butler. Butler mäter 170 centimeter och tillbringade förra säsongen i den litauiska ligan. Hon har dock inte spelat i någon klubb hittills denna säsong.
– Hon har tränat och spelat några träningsmatcher, hon har sett stark ut på de filmer vi sett av henne och vi vet att den litauiska ligan är snäppet bättre än den svenska, säger tränaren Hanna Bouldwin till Länstidningen.

Dessutom anländer den 188 centimeter långa forwarden Jeanise Randolph, som fram till juluppehållet spelade i spanska ligan.
– Både Jeanise och Jennifer ska kunna spela på position 4 eller 5 och alternera, det ska ge oss mer tryck under korgen och en annan dimension i spelet, säger Bouldwin till tidningen.

Udominate Basket som igår föll i första åttondelsfinalen i EuroCup (79-103) mot ungerska Sopron, har signat italienskan Allesandra Tava. Tava som närmast kommer från spel i La Spezia, gjorde debut mot Sopron, spelade 18 minuter utan att sätta några poäng.

Northland Basket hämtar sin nya center Emily Correal, från Cagliari i Italien. Amerikansk-italienskan som mäter 190 centimeter snittade där nästan åtta poäng och sex returer per match.
– Vi är mycket nöjda med att kunna presentera denna värvning i detta skede av säsongen och vi ser att hon kommer passa väl in i laget och vår spelidé, säger Northlands tränare Jens Tillman i ett pressmeddelande.

Dela inlägget