Solna Vikings fortsätter byta ut sina amerikanska spelare.

Femte gången gillt: Han är Solnas nya stjärnamerikan

Det har kommit och gått många amerikanska spelare i Solna Vikings under säsongen. Men kanske har klubben nu hittat rätt?

Idag presenterade klubben i alla fall sitt senaste tillskott – amerikanen Kenny Willams. Williams är 28 år gammal och kommer senast från spel i Wanderers i Uruguay där han blev utsedd till ligans mest värdefulle spelare. Han mäter 201 centimeter och väger drygt 100 kilo. Han beskrivs vara en atletisk spelare som främst används som forward.

Så här skriver Solna om nyförvärvet på sin hemsida:
“Kenny var på juniorcollege rankad som en av USA bästa spelare och på McMurry University snittade han 21 poäng och 8 returer med hög skottprocent. Han avslutande sin collegekarriär på div 2 skolan Angelo State University där han var lagets bästa skytt, returtagare, skottblockare och steals. Han blev då utsedd till NCAA Division 2 All-American. Kenny är barndomsvän med Vikings pointguard James Washington vilket är stor anledning att klubben lyckats få en så pass meriterad spelare till laget.”

Det är i skrivande stund oklart om Williams hinner bli spelklar till tisdagens match mot Umeå.

Dela inlägget