John Roberson klappar om Borås Chris McKnight efter en match förra säsongen.

I kväll gör Roberson efterlängtad comeback

Han har väntat i några veckor. Men i kvällens bortamatch mot guldfavoriten Borås Basket gör Södertälje-stjärnan John Roberson comeback i Basketligan.
– Jag kan knappt vänta, säger amerikanen.

Det är upplagt för en sevärd match i Boråshallen under tisdagskvällen. Två av ligans bäste spelare på varsin sida – James “JJ” Miller mot John Roberson – Borås mot Södertälje.
– Jag kan knappt vänta på matchen mot Borås. Jag såg att vi skulle möta dem när jag kom hit och förstod att jag skulle bli spelklar till den matchen, säger en spelsugen Roberson till Länstidningen.

Borås krossade Södertälje på hemmaplan i mitten av oktober med 84–61, men de regerande mästarna är delvis ett nytt lag nu. Borta är de bägge guarderna Vincent Simpson och Uros Zadnik, och in har i stället Roberson kommit.
– Ja, jag såg att vi förlorade stort, nu vill jag hjälpa laget att få revansch, säger han till Länstidningen.

Nyckeln till seger? I första hand att kontrollera landsmannen “JJ” Miller.
– Jag har spelat mycket mot honom. Det krävs en laginsats för att få stopp på honom. Det är viktigt att hålla i gång snacket. Men det är inte bara honom som vi måste tänka på, säger Roberson.

Tillbaka på planen är även Mattias Göransson. Göransson som egentligen la av efter förra säsongen.
– Det är roligt att vara tillbaka och träna. Hoppas det funkar när det är match också, säger 31-åringen till Borås hemsida.

Kvällens övriga matcher: Uppsala-Norrköping, Nässjö-Jämtland.

Så här säger “JJ” Miller inför matchen:

Dela inlägget