Fredrik Andersson skadar sig under matchen mot Uppsala förra veckan.

Trist skadebesked för Borås: “Den här säsongen är borta”

I fredags mot Uppsala var oturen framme för Fredrik Andersson och Borås Basket. Då skadade den unge forwarden sitt vänstra knä. Resultaten från magnetröntgen har nu kommit och det är ett dystert besked.

Det främre korsbandet i Anderssons knä har gått av och efter nyår väntar operation, följd av en lång rehabiliteringsträning. En otäck vridning av vänster knä under matchen i fredags gjorde att 21-åringen fick hjälpas av planen.

I det läget var det osäkert hur mycket som hade gått sönder. Svullnaden fick gå ner under helgen innan man på måndagen kunde genomföra magnetröntgen. Resultaten visade att främre korsbandet i vänster knä var av.
– Det är tungt. Den här säsongen är borta, den är bara att ge upp. Det är tufft att sitta på bänken och bara vilja gå ut på plan och hjälpa laget. Men nu går inte det, jag får hjälpa till på andra sätt, säger Andersson till Borås Tidning.

Efter nyår väntar operation och sedan flera månader av rehab.
– Det är otur. Men nu är jag bara inställd på att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Om Borås kommer ta in en ersättare eller inte för Fredrik Andersson är i skrivande stund oklart.
– Vi blir en spelare färre. Antingen spelar vi med de vi redan har, eller så plockar vi upp någon av våra yngre spelare eller så tar vi in någon utifrån. Jag har tankar kring det, men vi får se, säger sportchefen Jonas Larsson till tidningen.

Dela inlägget