Axel Nordström har fått en fin start på säsongen.

Ovisst toppmöte väntar i Fyrishov

Två av Basketligans hetaste lag drabbar under fredagskvällen samman i Fyrishov, där Uppsala Basket tar emot Borås Basket.
– De är ett jävligt bra lag, säger Uppsalas Axel Nordström.

Toppen i Basketligan är knalljämn. Fyra lag står inför kvällens omgång på tio segrar och totalt 20 poäng, ytterligare två poäng bakom återfinns fjolårets mästare Södertälje Kings.

Efter hela 22 poäng och 19 returer mot LF Basket i tisdags är det få som kan blunda för 22-årige Axel Nordströms succéstart på säsongen. Nordström har i ett skadedrabbat Uppsala fått dra ett tungt lass både vad gäller poänggörandet och arbetet med att slita ner returer. Endast en svensk spelare är bättre rent statistiskt – nämligen Christian Maråker hos kvällens motståndare Borås.
– Det är jättekul, men att kunna vara där uppe är mitt mål. Mitt mål är att bli bland de bästa, om inte den bästa, säger Nordström till Upsala Nya Tidning och fortsätter:
– Jag har inte tänkt på mina ”stats” alls, utan jag försöker mest göra jobbet varje match. Jag kan inte vara nöjd. Gör jag tio dåliga matcher är jag nere på jorden igen.

Borås blir en mycket tuff uppgift för Uppsala trots att västgötarna spelade sen match i Belgien i tisdags.
– De har bra spelare på alla positioner, de spelar bra ihop och de har spelare som sticker ut i Sverige, som ”JJ” Miller. De har ett av de tyngre lagen i Sverige och det kommer att bli en oerhört tuff match. Vi slog dem i Borås, och de lär vara revanschsugna, säger Nordström till Upsala Nya Tidning.

Precis som i förlustmatchen mot LF (74-75) så kommer Uppsala till spel utan skadade trion Liam Rush, Rickard Eriksson och Johan Jeansson.
– Vi har inte förlorat hemma än och det har vi inte funderat på att göra nu heller. Vi har en positiv känsla och vi vet att det är upp till oss själva. Vi kan absolut vinna mot Borås även om vi saknar folk, säger Nordström optimistiskt.

Kvällens övriga matcher: Jämtland-LF Basket, Umeå-Norrköping, Solna-Södertälje och Sundsvall-Örebro

Dela inlägget