Dee Ayuba spelade i fjol för Uppsala.

Han ska ta Jämtland till slutspel

Bottenlaget Jämtland Basket har idag skrivit kontrakt med Sverige-bekantingen Dee Ayuba.
– Vi räknar med att han kommer att hjälpa oss på flera plan, säger tränaren Torbjörn Gehrke.

Förlusten mot Uppsala igår var droppen. Jämtland som just nu parkerar på tionde plats jagar slutspel, och kanske är 28-årige Dee Ayuba lösningen på lagets knackiga spel.
– Vi räknar med att Dee kommer att hjälpa oss på flera plan. Han är en allround spelartyp som kan användas på flera sätt i anfallsspelet och vi tror att han kommer att bli den försvarsgeneral som vi kanske har saknat så här långt. Sedan är det också hans ledaregenskaper och erfarenhet som kommer att ge vårt unga lag en trygghet, vilket är viktigt både kortsiktigt och för våra långsiktiga utvecklingsmål, säger Gehrke i ett pressmeddelande.

28-åringen lämnade Uppsala efter förra säsongen och har sedan dess varit klubblös. Förhoppningen från Jämtlands sida är att britt-amerikanen ska vara spelklar till hemmamatchen mot LF Basket den 12 december.
– Dee´s huvuduppdrag är förstås att medverka till att vi når årets sportsliga mål – slutspel. Vi tror också att hans närvaro kommer att höja nivån hos våra unga spelare och därmed förstärka vår långsiktiga strategi. Vi utesluter heller inte att samarbetet kan fortsätta över fler än en säsong. Utifrån förutsättningarna känns det som en perfekt lösning för oss, säger Jämtlands klubbdirektör Peter “Pecka” Johansson.

Ayuba har tidigare spelat för både Plannja och Norrköping Dolphins.

Dela inlägget