Louice Halvarsson under EM-kvalet mot Holland i juni.

Europamästarna väntar för Sverige i EM

Idag lottades basket-EM för damer nästa sommar. Och det blev ingen mardrömslottning för Sverige som ställs mot Spanien, Slovakien, Litauen och värdlandet Ungern.

Sveriges förbundskapten Lasse Johansson var på plats under lottningen och säger i ett pressmeddelande:
– Det är definitivt ingen mardrömslottning i alla fall. Spanien är regerande Europamästare och blir storfavorit i gruppen, men sedan är det fyra jämna lag. Vi kanske hade kunnat få en på papperet lättare lottning, men vi hade utan tvekan kunnat få en tuffare lottning. Oavsett lottningen ska vi vara bland de tre som går vidare till det andra gruppspelet för att uppfylla vår målsättning.

De tre bästa lagen i varje grupp går vidare till gruppspel 2. I gruppspel 2 blir det två sexlagsgrupper. De tre lagen från grupp A möter tre lag från grupp B medan grupp C slås ihop grupp D. Man tar med sig resultaten från de matcher man spelat mot övriga lag i gruppen, spelar tre matcher mot de ”nya” lagen och sedan går de fyra bästa lagen vidare till kvartsfinal.
– Grupp A ser väldigt tuff ut, grupp B ser inte heller lätt ut. Jag tycker att grupp C känns mera överkomlig. På vår halva finns två lag som spelade VM 2014, medan det på den andra halvan finns fyra, säger Lasse Johansson.

De övriga grupperna ser ut så här:
Grupp A: Frankrike, Tjeckien, Ukraina, Montenegro och Rumänien.
Grupp B: Turkiet, Vitryssland, Polen, Italien och Grekland.
Grupp C: Serbien, Kroatien, Lettland, Ryssland och Storbritannien.

Sveriges spelschema i EM ser ut så här:
11 juni: Sverige–Slovakien.
12 juni: Ungern–Sverige.
13 juni: Vilodag.
14 juni: Sverige–Litauen.
15 juni: Spanien–Sverige.

(Detta är till stor det ett pressmeddelande från Svenska basketbollförbundet)

Dela inlägget