Överfall skakar basketlag i högstaligan

En intern konflikt skakar Akropol Basket. Både tränaren Ali Ghanim och ordföranden Jimmy Larsson Hagberg har misshandlats blodiga i sina hem av två män med batong.
– Hela laget är i chock, säger Ghanim.

Akropol gick den här säsongen upp i Basketligan dam och har så här långt vunnit en match och förlorat sju. Nu skakas laget av våldsbrott mot två personer i organisationen. Under fredagseftermiddagen attackerades både Ali Ghanim och Jimmy Larsson Hagberg i sina hem.
– Jag var hemma med min fru, min fyraårige son och min syster. Jag ser två vanliga killar och tänker inte en sekund att det ska vara något konstigt. När jag öppnar dörren frågar en av dem om jag är Ali Ghanim, jag svarar ja och då börjar de attackera mig med batong, säger Ghanim till Sportbladet.

Enligt Ghanim ska misshandeln ha pågått i runt en minut. När han skrek till sin familj att de skulle ringa polisen försvann männen.
– Jag blödde som fan. Det var bara blod överallt så jag fick åka ambulans till sjukhuset. Allt känns lite jobbigt. Jag tar den här smällen. Det enda som gör mig besviken är att det händer framför min son som är fyra år gammal och han mår jättedåligt. Han är inte samma kille längre. Då känner jag vilket helvete jag fått på grund av de här idioterna, säger Ghanim till Sportbladet.

Drygt en timme efter att Ghanim misshandlats attackerades även ordföranden Jimmy Larsson Hagberg i sitt hem med samma tillvägagångssätt. Även han fick föras till sjukhus med huvudskador.
– Det ringer på dörren. Två män, yngre än mig, frågar om jag är Jimmy. Jag hinner knappt svara innan de börjar slå mig besinningslöst och tränger sig in i hallen. Efter ett tag inser jag att jag måste få ut dem ur lägenheten. Med all min kraft och kroppstyngd trycker jag ut dem i farstun medan jag skriker som en tok och tar emot jag vet inte hur många slag, säger Larsson Hagberg till Dagens Nyheter dagen efter attacken.

Ali Ghanim tror att överfallen har att göra med en konflikt inom laget.
– En helt normal konflikt som händer i alla lag. Vi misstänker någon väldigt starkt men går inte ut med något namn utan låter polisen gå vidare med ärendet, säger han till Dagens Nyheter.

Jimmy Larsson Hagberg är dock inte lika säker som sin tränare.
– Det är ingen intern konflikt utan en attack utifrån mot föreningen. I föreningar finns alltid diskussioner, så som det ska vara. Det här är inte en naturlig följd av något. En helt absurd handling, ett jävla illdåd. Ali som coach och jag som ordförande sliter för att killar och tjejer ska få förutsättningar att spela basket. Det finns inget som kan rättfärdiga att man försöker ta livet av någon.

Det var så du upplevde det, att de ville döda dig?
– Ja, jag har tagit emot grovt våld, framför allt mot bakhuvudet men klarade mig med ren jävla bonnröta, som läkaren beskrev det.

Dela inlägget