Så här såg det ut i Stadium Arena under den sjätte finalmatchen i våras.

Lunchmatch i Norrköping idag: “Vi vill locka ny publik”

Det är dukat för basketfest i Norrköping i eftermiddag. På den något udda tiden 13.15 startar nämligen reprisen på vårens finalserie mellan Norrköping Dolphins-Södertälje Kings.

Konceptet med att lägga en match vid lunchtid en vardag är nytt i Sverige och syftet är att ge mer uppmärksamhet till sporten i allmänhet och till Dolphins i synnerhet.
– Vi vill locka ny publik och nya företagare och då har vi tittat på vad man kan göra för nya saker och då kom vi fram till det här. Vi fick okej från förbundet den 16 oktober, säger Dolphins marknadschef Stefan Nilsson till Länstidningen.

För att matchen skulle bli av var även Södertälje Kings tvungna att ge sitt godkännande, något som det aldrig var något snack om.
– Det är ett kul försök att väcka intresse för sporten. Sedan var Norrköping schysta att stå för övernattning så att vi kunde åka ner redan på torsdagskvällen, det var inget krav från våran sida utan det var deras initiativ, säger sportchefen Robert Andersson till tidningen.

För att fylla läktarna i Stadium Arena har Dolphins bjudit in skolor för att fylla läktarna, men klubben hade också sålt runt 700 biljetter i går. För treorna på flera kommunala skolor i Norrköping är matchen obligatorisk.
– Vi räknar att ha mellan 1 500 och 2 000 åskådare, säger Stefan Nilsson.

Dela inlägget