Jeffery Taylor under EM-slutspelet i Slovenien 2013.

Taylor stängs av från landslagsspel

Den svenske NBA-stjärnan Jeffery Taylor stängs av från landslagsspel under säsongen 2014/2015.
– Våld är inte en del av vår sport, vare sig på eller utanför plan, säger SBBF:s ordförande Hans von Uthmann.

Jeffery Taylor, som spelade EM med Sverige förra sommaren, kommer inte att få representera landslaget något den här säsongen. Det beslutade Svenska basketbollförbundet igår. Beslutet skulle egentligen ha kommit redan förra veckan, men sköts då upp på grund av att de inte hade fått tag på Taylor för en kommentar.

I dag hade förbundsstyrelsen möte och då bestämde man att Taylor stängs av från allt landslagsspel fram till och med den siste september nästa år.
– Våld är inte en del av vår sport, vare sig på eller utanför plan. Med detta som bas har Förbundsstyrelsen beslutat att Jeffery Taylor inte är tillgänglig för spel i landslaget under landslagssäsongen 2014/15, säger Hans von Uthmann till förbundets hemsida.

I en uppgörelse med åklagarämbetet i East Lansing, Michigan, USA har Taylor erkänt sig skyldig till ”misdemeanor domestic assault”, i översättning ungefär ”förseelse, våld i hemmet eller inom en nära relation”. Därmed har 25-åringen dömts till 18 månaders skyddstillsyn, och att genomgå ett 26 veckor långt rehabiliteringsprogram.

Dela inlägget