Brandon Barton, Eco Örebro.

Örebro värvar från ligakonkurrenten

För två säsonger sedan spelade han mest av alla i Eco Örebro. Nu är Brandon Barton tillbaka i Närke-klubben.
– Han är en ledare på och utanför planen, säger Örebros ordförande Stefan Johansson.

Brandon Barton som under hösten haft en korttidskontrakt med nykomlingen Umeå BSKT spelade sin sista match så sent som i fredags. Under lördagen tog den 26-årige Luleå-killen, som kan spela både som guard och smallforward, tåget till Örebro.
– En spelare som stärker våra möjligheter att vinna matcher. En mycket bra basketspelare och dessutom en jättebra personlighet. En ledare på och utanför planen, säger Stefan Johansson till Nerikes Allehanda och fortsätter:
– Han är väldigt försvarsstark, men också väldigt atletisk, vältränad, snabb och explosiv. Dessutom är han väldigt användbar eftersom han kan spela på tre positioner. Det är ovanligt, men Brandon är 190 centimeter lång, atletisk, har bra skott och bra bollkontroll, och därför klarar han av det.

26-åringen finns dock inte med när Örebro under söndagseftermiddagen möter Borås, utan han väntas i stället göra debut borta mot LF Basket tisdagen den 25 november. Barton inledde hösten i slovakiska Prievidza, men efter tre veckors konvalescens på grund av ett stukat ledband i ena knäet bröts kontraktet, och han har de tre senaste veckorna spelat i Umeå.
– I Umeå har Brandon fått kämpa för att komma ikapp. Senast han var hos oss snittade han väldigt höga siffror, och han kanske inte är där i dag, men han är definitivt en stark kugge i en rotation, och sedan kan han växa in i det därifrån, säger Johansson till Nerikes Allehanda.

Barton spelade i Eco Örebro säsongerna 2011/12 och 2012/13. Under 2012/13 utsågs han till lagkapten och snittade mest speltid av alla, nästan 34 minuter per match.

Dela inlägget