Förbundet intensifierar sökandet efter Taylor

Svenska Basketbollförbundet valde i går att skjuta upp sitt beslut om Jeffery Taylors eventuella avstängning från landslaget.

Detta då styrelsen inte har fått någon kontakt med NBA-svensken, och nu väljer man att intensifiera sökandet efter honom. Taylor dömdes nyligen till 18 månaders skyddstillsyn efter att ha misshandlat sin flickvän – ett brott han själv erkänt sig skyldig till. Dessutom måste han i samband med skyddstillsynen gå igenom ett 26 veckor långt behandlingsprogram för våldsamma personer. Han måste även gå ett annat behandlingsprogram mot alkoholism, och dessutom genomgå dagliga alkoholtester.
– Spelaren har erkänt och fått en dom i det amerikanska rättsväsendet. Våld är inte en del av vår sport, vare sig på eller utanför plan. Styrelsen kommer under de närmsta dagarna intensifiera ansträngningarna för att få kontakt med Jeffery. Han har representerat svenska landslag vid ett antal tillfällen och vi är angelägna att få kommunicera direkt med honom, säger ordföranden Hans von Uthmann till förbundets hemsida.

Målsättningen från basketförbundet är att kunna kommunicera styrelsens beslut i nästa vecka.

Dela inlägget