Nykomlingen bryter med stjärnan: “Var inte den rätta pusselbiten”

Alvik Basket bryter kontraktet med amerikanskan Diamber Johnson. Anledningen?
– Hon har inte lyckats anpassa sig till lagets spel, säger sportchefen Carolina Håkanson.

Efter endast sex omgångar i Basketligan dam väljer nykomlingen Alvik och den 24-åriga guarden att gå skilda vägar. Klubben har vunnit fyra av de sex inledande matcherna, men samarbetet mellan Johnson och övriga spelare har inte fungerat så som man önskat.
– Det kanske ser konstigt ut att vi väljer att släppa Diamber efter vår fantastiska start på säsongen. Men Diamber har inte lyckats anpassa sig till lagets spel och inte varit den ledare på planen som vi hoppats på och som vårt unga lag behövt, säger Carolina Håkanson i ett pressmeddelande.

Enligt sportchefen är det egentligen inte svårare än att Johnson helt enkelt inte passar in i klubbens lagbygge. Detta trots att hon snittat 10.7 poäng och 3.7 returer per match.
– Vi kände helt enkelt att hon inte var den rätta pusselbiten för att vi som lag ska utvecklas på rätt sätt på lång sikt. Därför kändes det rätt att göra denna förändring redan nu. Och vi ska inte vinna SM-guld i år utan vårt arbete går ut på att förbereda och utveckla våra unga talanger så vi förhoppningsvis kan vara med och slåss i toppen om 2-3 år, säger Håkanson.

Alvik har redan påbörjat arbetet med att hitta en ersättare.

Dela inlägget