Fotograf: Bildbyrån

MATCHGUIDE OCH SPEL: Tre givna spel i Basketligan

Fyra matcher i Basketligan spelas under tisdagen. Basketsverige.se ger dig senaste nytt i lagen och de bästa spelen inför kvällen!

LF Basket–Norrköping Dolphins
LF har haft det tufft utan Alex Wesby på planen och står med tre förluster i följd inför i kväll. Men positiva nyheter kommer från Luleå-laget – Wesby är nämligen fit for fight igen efter sin lilltåskada. Dolphins fullständigt körde över Jämtland i fredags och har formen i zenit, sju raka segrar. Tipset till gästerna, men det kommer troligen bli en mycket jämn och poängrik match.
Basketsveriges tips: 83-87

Uppsala Basket–Nässjö Basket
Uppsala har varit rejält skadedrabbade den senaste tiden, men trots det har en av guldfavoriterna vunnit samtliga sina sju matcher. Senast blev det knapp seger hemma mot Umeå – då saknades tre ordinarie spelare. I kväll är storstjärnan Liam Rush tillbaka i spel, men både Johan Jeansson och Anton Gaddefors är fortsatt borta. Nässjö kommer från en stark insats och seger mot LF Basket, men det var på hemmaplan. Annorlunda nu och allt annat än en klar seger för Uppsala är en stor överraskning. Gästerna från Småland har alla spelare tillgängliga.
Basketsveriges tips: 86-72

Solna Vikings–Sundsvall Dragons
Två lag som fått en medioker start på säsongen. Mycket strul i Solna med importer som lämnat i parti och minut. I rysaren mot Umeå i fredags gjorde senaste tillskottet Marcus Damas debut, en helt okej sådan med bland annat 14 poäng. Sundsvall har varit spellediga i nästan två veckor och kan ställa upp med ett friskt manskap. Svårtippat.
Basketsveriges tips: 83-82

Jämtland Basket–Eco Örebro
Oerhört viktig match i bottenträsket. Jämtland är ligans formsvagaste lag med endast en seger så här långt. I kväll bör dock chansen vara stor till två nya poäng. Örebro stod för en mycket solid insats mot Södertälje i fredags, men fick ändå ge sig till slut (85–89). Både Jämtland och Örebro kan ställa upp med i stort sett bästa möjliga lag, eventuellt gör Mario Pesut comeback efter skada. Hemmalaget favoriter med ett par poäng.
Basketsveriges tips: 86-83

DAGENS SPEL:
300 kr: Jämtland-Örebro ö164.5 1.80 @ Betsson
200 kr: LF Basket-Norrköping ö166 1.85 @ Betsson
100 kr: Uppsala-Nässjö u161.5 1.90 @ Unibet

Kassa: 2 331 kr
Varav levande: 600 kr
Startkassa: 2 000 kr (7/11)

Dela inlägget