Chris McKnight, Borås Basket.

Borås tunga skadebesked – stjärnan missar kvällens match

Borås amerikan Chris McKnight är knäskadad – och missar EuroChallenge-matchen i kväll mot belgiska Okapi Aalstar.

Vill det sig illa kan den 26-årige forwarden även missa nästa veckas match i EuroChallenge och bli borta en tid. Helt klart är i alla fall att han inte kan spela i kväll.

Amerikanen har en tid haft problem med ett knä, men i samband med matchen förra tisdagen mot Bakken Bears i Danmark eskalerade det.
– Jag kände före matchen att gjorde ont, men trodde att det hade att göra med att vi spelade match så tätt inpå den förra och att det skulle gå över. Men det gjorde det inte, så jag sa till klubben att det måste kollas upp nu. Jag brukar känna viss smärta, och har en så pass tuff spelstil som gör att jag ofta landar på golvet, säger McKnight till Borås Tidning.

Under helgen har McKnight magnetröntgats och enligt Borås fystränare Magnus Hellman Driessen så har amerikanen en inflammation i knäskålssenan, vilket betyder rehab och alternativ träning i cirka två veckor.
– Vi har satt upp en rehab-plan för två veckor. Sedan får vi ta det därifrån. Förhoppningsvis kan jag vara med och spela kort därefter, säger han till tidningen.

Har du ont?
– Det känns redan bättre, sedan jag började med övningarna.

För tränare Pat Ryan innebär det ett stort avbräck att McKnight inte kan spela.
– Det är klart att det är ett minus när Chris inte kan vara med. Men man får försöka se det positiva i det här: Hellre att han missar några matcher nu än till våren. Och nu får andra chansen att kliva fram i hans ställe, säger Ryan till tidningen.

Matchen i Boråshallen startar kl 19.00. Södertälje Kings reser till Italien för match mot Enel Brindisi, men den matchen spelas först kl 20.45 på onsdag.

Så här säger James “JJ” Miller inför mötet med Okapi Aalstar:

Dela inlägget