Premiärseger för Udominate: “Det var lite nerver”

Det blev seger för Udominate Basket i premiären av damernas EuroCup. Gästande Györ från Ungern besegrades med 72–58.

Bakom segern låg en stark första och sista period. Inför slutronden var Udominates ledning “bara” sex poäng, men efter 13 raka poäng så kunde man hålla undan och till slut vinna ganska klart. Pam Blomberg satte 24 poäng för hemmalaget. Även Lina Pikciute gjorde en stark insats med bland annat 17 poäng och 16 returer.
– Det var lite nerver i dag. Det var en historisk dag för oss med första matchen i EuroCup och vi måste in i tempot. Vi sa inför sista perioden att vi måste tro på oss själva och vara mer aggressiva, säger Udominates tränare Mikael Blomqvist till Västerbottens-Kuriren.

Matchfakta:
Udominate–Uni Györ 72–58

(17–9, 17–18, 18–19, 20–12)
Poäng, Udominate: Pam Blomberg 24, Lina Pikciute 17, Agnes Nordström 12, Dia Lukacovicova 10, Ashleigh Brown 4, Mante Kvederaviciute 3, Ilaria Zanoni 2.
Publik: 500.

Dela inlägget