Johan Åkesson under sin tid i LF Basket.

Ikonen lägger av: “Jag fick inte ihop det”

Den tidigare LF-kaptenen Johan Åkesson lägger ner sin elitkarriär som basketspelare. Nu väntar i stället en ny utmaning – som förälder.

Det är i en intervju med NSD.se som 30-årige Åkesson meddelar att han officiellt avslutar karriären. Efter att ha varit lagkapten i LF Basket den senaste säsongen fick han lämna klubben i våras. Ny klubbadress blev Malbas i basketettan, men efter endast två matcher blir det inger mer spel.
– Jag har helt lagt av. Jag var nere i Malbas och spelade två matcher. Då kände jag att jag inte kunde vara en bra basketspelare, en bra man, husägare och arbetare samtidigt. Jag fick inte ihop det helt enkelt, säger Åkesson till NSD.se.

30-åringen hade en fin säsong i LF-linnet i fjol, kanske hans bästa någonsin med ett snitt på 13 poäng och sju returer. Under matcherna i Malbas låg han på liknande siffror – tolv poäng och sju returer. Även om han tycker det är trist att lägga basketen bakom sig, så var det inget svårt beslut att ta.
– Det är tråkigt. Men jag har sagt till klubben här hemma (i Ängelholm) att jag gärna kommer ner och hjälper till om det behövs någon extratränare. Jag vill ändå hålla kontakt med basketen på det sättet. Annars känns det faktiskt ganska skönt att kunna fokusera fullt ut på jobbet.

I januari väntar nästa utmaning för den före detta landslagscentern som mäter drygt 210 centimeter – då ska han bli pappa för första gången.
– Det ska bli roligt. Magen växer och vi ska inreda lite barnrum och sådana grejer. Man går in i något slags “bygga bo-mode”. Vi har inte kollat kön eller något så vi får se om det blir en trepoängsskytt eller en center (skratt), säger han till tidningen.

Dela inlägget