Amerikanen Jaron Jones lämnade förra veckan Solna Vikings.

Klart med Jones ersättare i Solna

Förra veckan bröt Jaron Jones sitt kontrakt med Solna Vikings. Personliga skäl var förklaringen. Nu har klubben hittat hans ersättare.

Det blir 201 centimeter långe Marcus Damas som ersätter Jones i Solna-linnet. Damas kommer direkt från college och Towson University där han snittade 11 poäng och 5 returer. Den 24-årige amerikanen används i första hand som forward, men kan även spela som guard.

Om amerikanen hinner bli spelklar till kvällens match mot Nässjö Basket är tveksamt. Just nu är han “röd markerad”, vilket betyder att han inte får spela.

***
Kvällens andra match i Basketligan spelas mellan Uppsala–Umeå. Obesegrade Uppsala går för sjunde raka segern, men tvingas göra det utan Johan Jeansson som skadade sig mot LF Basket förra veckan. Något som gjorde att han tvingades stå över matchen mot Örebro i fredags, och alltså håller honom borta från spel även i kväll.
– Halva handen var svullen ett tag, säger Jeansson till Upsala Nya Tidning.

Hur är det med fingret nu?
– Det är okej, men gör rätt ont. Det är lite problematiskt eftersom det är lillfingret och jag tror att det är en rätt allvarlig stukning eftersom det inte har blivit bättre. Det var väldigt blått för någon dag sedan.

Dela inlägget