Vincent Simpson (bilden) och Södertälje Kings ställs mot tyska Ulm i premiären av EuroChallenge.

Se Södertälje Kings – Ratiopharm Ulm

I kväll kan du se Södertälje Kings första match i EuroChallenge direkt här på Basketsverige.se. Matchen mot tyska Ratiopharm Ulm startar kl 19.00!

[embedit snippet=”kings”]

 

INFÖR:
Södertälje inleder sitt Europa-spel hemma i Täljehallen i kväll och ställer för tredje säsongen i rad upp i EuroChallenge.
– Det finns en ambitionsnivå i föreningen att vi ska nå nästa steg med våra satsningar. Vårt mål är att långsiktigt och kontinuerligt spela internationellt. Det är en positiv utmaning för spelare och coacher, men även för alla andra i föreningen. Det märks att det blir en extra uppställning i föreningen en dag som den här, dagen före hemmamatch i internationellt cupspel, säger Robert Andersson, klubbdirektör i Södertälje BBK till förbundets hemsida.

I fjol mötte Södertälje österrikiska Zepter Vienna, estländska Tartu Rock samt lettiska Ventspils. I år väntar Ratiopharm Ulm, italienska Enel Brindisi samt holländska Shoeters den Bosch.
– Om vi tyckte att Ventspils och Tartu var topplag så känns nog det här som en ännu tuffare lottning. Tack vare att vi är regerande svenska mästare och spelat i Eurochallenge två säsonger i rad rankades vi i grupp 1. Det känns lite märkligt att Ulm och Brindisi rankas i grupp två och tre. Och den Bosch är knappast dåliga heller, säger Robert Andersson.

Vad har du för sportsliga förhoppningar?
– Tittar du på papperet så är nog utgången av en match mellan oss och Ulm given. Men vi har en historia i internationellt spel av att ha varit starka hemma. Vi har vält elefanter i Täljehallen förr. Det är en kort serie, så allt kan hända.

Även Borås Basket spelar i kväll. Västgötarna inleder på bortaplan mot danska Bakken Bears, uppkast klockan 19.15. Förutom Bakken Bears ställs Borås mot tyska Fraport Skyliners och belgiska Okapi All Stars.
– Bakken Bears har dominerat dansk basket i många år. Det är inspirerande att komma hit och spela mot dem när vi gör debut i EuroChallenge. De är obesegrade, 6-0 i danska ligan, så vi måste göra en riktigt bra insats, säger Borås tränare Pat Ryan till klubbens hemsida.

Matchen sänds på dansk tv och kan eventuellt gå att se på nätet. Vi kommer löpande uppdatera med länkar här:
LÄNK 1

Basketsverige.se rapporterar givetvis samtliga kvällens matcher direkt här på sajten.

Dela inlägget