Meriterad elitchef till KFUM Central Basket

Christer Sjögren förstärker KFUM Central Basket. Sjögren har de senaste 17 åren verkat som elitchef hos Solna Vikings.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få bli en viktig del av en av de absolut mest spännande, intressanta och långsiktiga satsningarna i dagens Basketsverige och jag ser fram emot att på flera plan få utmana de etablerade klubbarna i Stockholmsområdet, säger Sjögren i ett pressmeddelande.

KFUM Central Basket har fått en generös donation av en av klubbens legender, Richard Gardell, som tillsammans med klubbens egen tillväxt bidrar till att det är ekonomiskt möjligt att ta detta viktiga steg mot fortsatt utveckling. Närmast på agendan är att försöka få till ett hallbygge vid Roslagstull. Något som enligt klubben är förutsättning för att man ska kunna fortsätta verka och utvecklas som förening i Stockholms innerstad.
– Som tillträdande elitchef för junior- och seniorsidan i KFUM Central Basket ser jag en fantastisk potential i klubbens långsiktiga och seriösa satsning på ungdom, bredd och elit och tillsammans med förhoppningen om uppförandet av en ny arena där verksamheten kan fortsätta växa är den långsiktiga potentialen enorm för klubben, säger Christer Sjögren.

– Christers jobb blir att organisera och strukturera elitverksamheten genom att först kortsiktigt etablera KFUM Centrals bägge representationslag i Basketettan och långsiktigt genom att göra elitverksamheten både organisatoriskt och ekonomiskt redo för ett framtida deltagande i basketligan herr och dam, säger Svante Bengtsson, ordförande KFUM Central Basket.

Dela inlägget