Panagiotis Nikolaidis är segerviss inför kvällens match.

Örebro går för tredje raka mot Sundsvall

Tre matcher spelas i Basketligan under fredagskvällen. Både Norrköping och LF Basket får gälla som storfavoriter mot Umeå respektive Jämtland. Den stora frågan är i stället om tidigare slagpåsen Örebro kan ta sin tredje raka seger?

I flera år har Eco Örebro harvat runt i bottenträsket i Basketligan, men kanske är laget nu moget att slåss om en slutspelsplats. Klart är i alla fall att Närke-gänget står på två raka segrar och på intet sätt bör vara utan chans mot Sundsvall Dragons i kväll.
– Sundsvall är ett väldigt fysiskt lag som är livsfarliga i snabba spelvändningar och under korgarna finns styrka och finess. Vi kommer från två raka segrar, men måste hitta tillbaka till grunderna och spela en bättre lagbasket än senast för att kunna gå segrande ur dagens kamp. Det laget som kontrollerar returtagningen och tempot har goda chanser till seger, säger tränaren Panagiotis Nikolaidis.

I Sundsvall dras islänningen Hlynur Baeringsson fortfarande med en fotskada, något som gör att han inte kan få för fullt i matcherna. Men att inte spela alls är inte ett alternativ.
– Jag är på 75-80 procent, säger han till Sundsvall Tidning.

I Luleå tar LF Basket emot Jämtland Basket och det är ett revanschsuget hemmalag efter förlusten mot Uppsala i tisdags.
– Från matchen mot Uppsala tar vi med oss några viktiga lärdomar. Den första quartern eller egentligen de första 18 minuterna – spelade vi bra. Våra snabba uppspel fungerar exemplariskt och i stora delar av matchen producerar vi högprocentiga poäng framåt. Vi behöver dock en avsevärd förbättring i vår returtagning och vi vill skära i de individuella misstagen i försvarsspelet, säger LF-tränaren Peter Öqvist till klubbens hemsida och fortsätter:
– Jämtland är ett lag med bra balans, storlek, skyttar och de har guarder som kan producera poäng.

KVÄLLENS SAMTLIGA MATCHER:

Eco Örebro–Sundsvall Dragons:
När: Fredag 17 oktober 19.04
Var: Idrottshuset, Örebro

Norrköping Dolphins–Umeå Bskt:
När: Fredag 17 oktober 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping

LF Basket–Jämtland Basket:
När: Fredag 17 oktober 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå

Dela inlägget