Andreas Person, Jämtland Basket.

Redo att sänka sitt gamla lag: “Vår fart och energi kommer att avgöra”

För några veckor sedan lämnade Andreas Person Uppsala Baskets försäsong – för ett korttidskontrakt i Jämtland Basket. I kväll möts lagen i Östersund.
– Vår fart och energi kommer att avgöra, säger Person.

När Jämtlands tilltänkta stjärnguard Mario Pesut, värvad från Örebro, skadade handen i en försäsongsmatch så kallades den 23-årige Uppsalasonen in som ersättare. Han har ett kontrakt skrivet till den 15 november. Vad som händer sedan står skrivet i stjärnorna.
– Vi har inte snackat något om framtiden ännu, utan det är något vi får ta sen. Det beror på hur marknaden ser ut, och hur jag presterat, säger Person till Upsala Nya Tidning.

Det råder ingen tvekan om att han ser fram emot att möta sin moderklubb.
– Det ska bli kul, även om det inte är första gången jag möter mitt gamla lag. Det som är extra speciellt nu är att jag tränade med Uppsala på försäsongen och känner alla i laget, säger Person.

Efter att ha inlett säsongen med två raka förluster så kom en efterlängtad seger för Jämtland borta mot Solna i tisdags, och bakom segern låg Person som sänkte en trepoängare med tre sekunder kvar att spela.
– Det var riktigt skönt både för mig och för laget. Som lag var det inte den mest ultimata matchen, våra beslut var inte de bästa, men vi visar en styrka att vi kan göra en dålig match och ändå vinna, säger Person till Upsala Nya Tidning

Vad blir viktigast mot Uppsala?
– Vi måste vara med i 40 minuter. Vi har inte råd med några dippar mot Uppsala. Det är från start till slut som gäller.

Vad talar till er fördel?
– Vi är yngre och kommer inte att ge upp. Vi kommer att kämpa och slita och vår fart och energi tror jag kommer att avgöra.

Fredagkvällens övriga matcher: Borås–Sundsvall & Örebro–Nässjö

Dela inlägget