Umeås tränare Jesper Gustavsson räds inte LF Basket.

Så gick det i Basketligan

Tre matcher spelades i Basketligan herr under fredagskvällen. I Luleå krossade LF Basket nykomlingen Umeå BSKT med hela 92–63.

SLUTRESULTAT:
LF Basket–Umeå BSKT 92–63
Norrköping Dolphins–Eco Örebro 87–74
Jämtland Basket–Sundsvall Dragons 68–75

INFÖR:

LF BASKET–UMEÅ BSKT:
När: Fredag 3 oktober 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå

Webb-TV: Klicka här!

Premiär för LF Basket som även sänder matchen på sin webbplats. Umeå lirade mot Jämtland i tisdags och vann med 96–83. Lär dock bli betydligt svårare att knipa en seger i kväll.
– Vi har respekt för LF som har många bra spelare, men vi har inte någon superhjältebild av dem. Om vi kan sakta ned deras fart så finns en god chans att knipa en seger. Det kommer att gå fort och det kommer att smälla. Peter Öqvists lag är alltid bra på att få motståndarna ur rytm, så det gäller att ha tålamod, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

LF kommer till spel med fullt lag förutom Samir Ali som fortfarande är sjuk.

Peter Öqvist i LF Basket säger så här till sin klubbs hemsida:
– Redan nu tycker jag mig se att årets lag spelar för varandra, är starka och spelskickliga. Vi är ruggigt taggade på att gå igång. Den här säsongen är ambitionen att bjuda er på basket när den är som allra bäst – snabb och underhållande.

JÄMTLAND BASKET–SUNDSVALL DRAGONS:
När: Fredag 3 oktober 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund

Efter förlusten i tisdags vill Jämtland ta revansch hemma mot Sundsvall som gör sin första tävlingsmatch för säsongen. Sundsvall får gälla som klara favoriter till segern.
– Vi har tränat på riktigt bra, kanske lite för mycket. Nu planar vi förstås ut för att vara pigga till premiären, men i augusti och september har det varit väldigt hårt, säger Sundsvall nye tränare Tommie Hansson till Sundsvalls Tidning och fortsätter:
– Det kommer att ta tid att få ihop alla pusselbitar, men vi har kommit en bra bit på vägen. När vi har fått ihop allt har det sett brutalt bra ut.

Torbjörn Gehrke, tränare Jämtland till Östersunds Posten:
– Sundsvall är ett lag som spelar mer laganfall än Umeå, som har mer struktur i sitt spel. Det är ett svårare lag att möta en Umeå. Men jag tror att det här kommer bli bra för oss. Vi behöver lite regler och struktur just nu.

NORRKÖPING DOLPHINS–ECO ÖREBRO:
När: Fredag 3 oktober 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping

Det blev förlust i premiären mot Södertälje för “nya” Norrköping Dolphins, men mot förra årets jumbo Eco Örebro bör säsongens första seger komma. Den stora frågan just nu är dock ifall tidigare Dolphinsspelaren Pierre Hampton lirar för Örebro eller inte.
– Jag har meddelat hans agent att vi måste ha ett besked nu, säger Ecos ordförande Stefan Johansson till Nerikes Allehanda.

Så här säger Lasse Johansson, tränare i Dolphins till Folkbladet inför matchen:
– Jag hoppas på en stor förbättring. Vi var ett halvt steg i från motståndarna och det kuggade inte i. Jag vill se ett mer bestämt försvarsspel.
– Vi har många egna förbättringsområden att koncentrera oss på. Hemma är Dolphins starka av tradition. Där vill vi börja att vinna med en gång. Det ska bli kul att visa upp sig hemma.

Östgötarna kan ställa upp med bästa möjliga lag, även om både Ludwig Wissing och Dominique Morrison åkte på småskador efter matchen i Södertälje. I Örebro har både Mikael Axelsson och Mikkel Plannthin haft lättare skadeproblem i veckan men båda två tränar för fullt och är redo för spel.

Dela inlägget