Carl Engström, här i duell med Joakim Kjellbom, satte elva poäng i sin ligadebut.

Poängrikt i finalreprisen

De regerande mästarna Södertälje Kings vann sin premiärmatch i Basketligan mot Norrköping Dolphins med 92–85.

Södertälje inledde årets säsong på samma sätt som man avslutade den förra – nämligen genom att besegra Norrköping hemma i Täljehallen. Efter att östgötarna haft ledningen i halvtid (50–46), vände Södertälje på matchen i den andra halvleken och vann välförtjänt, även om det var ovisst och tajt väldigt länge.
– En välförtjänt seger, definitivt. Vi gör vissa saker bra men aggressiviteten och intensiteten i försvarsspelet är inte bra. Vi var på hälarna och skapade inte tillräckliga problem, säger Norrköpings tränare Lasse Johansson till Folkbladet.

Noterbart är att hela sju spelare i hemmalaget bokfördes för tio poäng eller fler. Bäst var Darko Jukic som sköt i 17. I Norrköping imponerade nye pointguarden Toni Prostran med bland annat 23 poäng. Landslagscentern Joakim Kjellbom satte 19 poäng och slet ner 15 returer.
– Sett till att det är tidigt på säsongen var det en bättre basketmatch än jag trodde. När vi låter bollen gå så ser det bra ut offensivt, säger Johansson.
– Skönt att vinna, men vi behöver mer tid för att spela ihop oss ordentligt, säger Södertäljes Dino Butorac till Länstidningen.

Matchfakta:
Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 92–85
(22–21, 24–29, 26–16, 20–19)
Poäng, Södertälje: Darko Jukic 17, Vincent Simpson 15, Toni Bizaca 15, Dino Butorac 13, Carl Engström 11, Uros Zadnik 11, Aaron Anderson 10.
Norrköping: Toni Prostran 23, Joakim Kjellbom 19, Dominique Morrison 17, Gustav Sundström 7, Tomas Gaidamavicius 6, Pawel Mroz 4, Magisto Arop 4, Mikael Lindquist 3, Kristoffer Gafor 2.
Publik: 607.

Dela inlägget