Frida Aili under SM-finalen mellan Norrköping-Norhland i våras.

Klart: Inget spel utomlands för Aili – stannar i Sverige

Nu är det klart att landslagsspelaren Frida Aili i vinter spelar för Udominate Basket.
– Det är helt i vår linje att värva svenska a-landsslagsspelare till laget, säger tränaren Micke Blomqvist.

Precis som basketsverige.se kunde rapportera förra veckan så blir det varken spel i Norrköping Dolphins eller Northland Basket för den 26-åriga guarden. I stället väljer Frida Aili att skriva på för hårdsatsande Udominate.
– Det är helt i vår linje att värva svenska a-landsslagsspelare till laget, Frida har jag dessutom följt sedan hon var en knattespelare i Vråken, så det är med go känsla jag/vi får in Frida i laget, säger tränaren Micke Blomqvist till klubbens hemsida.
– Micke har en stor del i min basketuppfostran, vi sluter cirkeln nu. Micke var min första coach, jag började då jag var sju år och sedan hade jag honom som tränare tills jag var 13-14, säger Aili till VK:s basketblogg.

26-åringen kom till Umeå under tisdagskvällen och direkt kom parterna överens om ett kontrakt över kommande säsong. Dock med en utlandsklausul inbakad.
– Jag har en klausul, sedan behöver vi inte gå in i detalj vad den innebär, säger Aili till bloggen.

Udominate har även skrivit kontrakt med Johanna Lundström som närmast kommer från Northland.

Dela inlägget