Jeffery Taylor under EM-slutspelet i Slovenien förra sommaren.

Glädjebeskedet: Taylor tillbaka på basketplanen

Det har varit en lång väg tillbaka. Men under tisdagen gjorde svenske NBA-stjärnan Jeffery Taylor sitt första träningspass efter den otäcka hälseneskadan i december förra året.

Efter en tuff landslagssommar med bland annat missat EM-slutspel för herrarna, så kommer nu ett glädjande besked för alla svenska basketfans. 25-årige Jeffery Taylor är tillbaka i träning för sitt Charlotte Hornets och siktar på att vara fullt återställd när säsongen startar om en dryg månad.
– Det är förmodligen en av de mest frustrerande skador man kan råka ut för. Man är väldigt begränsad under väldigt lång tid. Det har varit jobbigt men nu känner jag mig ganska nära 100 procent, säger Taylor till nba.com.

Charlottes tränare Steve Clifford gav svensken stort förtroende före skadan och hoppas nu att han snart är tillbaka på samma nivå som han var innan han skadade sig.
– Medicinskt är han återställd. Nu handlar det om att få kontinuitet så att han litar på kroppen när han hoppar, landar och gör riktningsförändringar, säger Clifford till Charlotte Observer enligt TT.

TT

Dela inlägget