Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke under träningsmatchen mellan LF Basket-Jämtland.

Jämtlands mardröm – stjärnan borta flera månader

Jämtland Basket får klara sig utan stjärnguarden Mario Pesut i inledningen av Basketligan. Den 24-årige kroaten bröt handleden i helgen och blir borta i minst två månader.

Det var i slutskedet av träningsmatchen mot LF Basket i fredags som Pesut ramlade och troligen blev trampad på handleden av en LF-spelare.
– Han blev kvar på golvet och hade mycket ont, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten.

Efter att ha röntgats under natten till lördagen konstaterades det att stjärnan drabbats av en fraktur på handleden. Nu väntar gips eller gipsskena i ett antal veckor.
– Det blir minst sex veckor, men troligen åtta. Man vill inte sätta Mario i matchsituationer direkt. Men vi vet inte så mycket mer just nu, säger Gehrke till tidningen.

Blir det åtta veckor kan kroaten vara tillbaka i spel till hemmamatchen mot Örebro den 11 november. I så fall missar han nio ligamatcher, vilket gör att Jämtland nu ser sig om efter en ersättare. Men det är inte helt lätt att ordna då det gäller att få en spelare att komma till Östersund under en begränsad tid.
– Vi behöver också ha ett ekonomiskt ansvar. Men vi måste ha ersättaren här senast 22–23 september så att vi får en chans att spela in honom i våra system, säger Gehrke.

Dela inlägget